2de Week thema 'kleurenmonster' + nieuw thema 'Huisdieren'

De voorbije week werd veel gepraat over gevoelens (adhv prentenboeken en situatieplaten) en werden spelletjes gespeeld waarin 'kleuren' verwerkt werden.

Als keuze-activiteit (dit was niet verplicht voor de ganse groep: geen MOETJE maar een MAGje) werd gekleurd papier gescheurd en op een kartonnen hartje gekleefd.

De nieuwe magnetenkoffer heeft ook veel succes!

De ouders die op de info-avond aanwezig waren weten dit al: dit jaar kozen voor een herbruikbare stoffen tas om onze werkjes in op te bergen.  En die zijn we nu heel leuk aan het versieren zodat iedereen zijn of haar eigen tas snel herkent!

 

Donderdagmorgen waren de weergoden ons welgezind en konden we de foto nemen voor de kalender, die houden we nog even verborgen voor jullie... 

Zoals jullie al vernomen hebben via het heen- en weerschriftje is ons volgende thema 'Huisdieren'.

Vandaag werden de hoekjes aangepast zodat er vanalles te beleven valt rond dit project.  

 

We hebben nu een echte dierenartsenpraktijk in klas!  En het winkeltje heeft plaats gemaakt voor een boerderijhoekje.  Overal zijn boeken te vinden over dit thema, niet enkel in de boekenhoek.

 

Het ijsjeskraam werd vervangen door een levensgrote 4 op een rij en in de onthaalhoek zullen we een hondenschool inrichten! Er zitten zeker en vast flinke hondjes én baasjes in onze klas. :-)

 

Wordt vervolgd... graag tot morgen.