Thema 'Huisdieren' - WOEF PIEP MIAUW -

Heel wat kleuters hebben thuis één of meerdere huisdieren en wilden hier maar al te graag wat over vertellen.  Enkelen brachten materiaal en/of foto's mee, tof is dat!  De hele week werken we nog verder aan dit project, wie nog iets wil meebrengen mag dit zeker.

De zithoek werd omgetoverd in een hondenschool.  De hondjes zijn gelukkig erg volgzaam en voeren de vele verschillende parcours met glans uit.  Af en toe moet er wel eens een bezoekje gebracht worden aan de dierendokters.  Deze duo's houden alles goed bij: welke pilletjes moeten er gegeven worden, wie heeft een verbandje aan welke poot, wie moet een prikje krijgen, ...


We leerden ook 4 op een rij adhv een reuzengrote 4 op een rij, niet makkelijk. 

In het atelier maakten we diertjes van vingerafdrukken en we leerden ook een aantal gezelschapsspelletjes zelfstandig spelen. Met het ikea-rad kan je nu een dieren-knipoefening doen met 4 samen.  En het grote poppenhuis verhuisde dit weekend tijdelijk naar de zolder en heeft plaats gemaakt voor de bouwhoek!  

Vanmorgen kregen we bezoek van Daniel, opa van Arne, samen met zijn hondje Zita.  Zita is al een oud hondje maar heeft vaak prijzen gewonnen bij wedstrijden.  Opa Daniel geeft les in de hondenschool.   Zita is zeer gehoorzaam en voert alle opdrachten correct uit.  De kinderen waren één en al oor. Wat een prachtige vertoning!  Achteraf mochten we het hondje nog eens aaien.

Dank aan opa Daniel en Zita! 

Ps: Wij hebben geen écht hondje in klas maar wel een robothondje! :-)