'Onder de grond'

Weten jullie wat er onder de grond zit?? Na één weekje rond dit project gewerkt te hebben weten wij alvast al veel meer! Maar er is nog zoveel te ontdekken... we werken hier zeker nog aan verder tot aan het herfstverlof!

Er leven superveel interessante dieren onder de grond.  Deze week hebben we het vooral gehad over de mol en de worm.

We leerden een liedje over de mol (dat hebben jullie waarschijnlijk al gehoord thuis :-) ) en zochten naar woorden die beginnen met de M van Mol.  Onze Beebot (programmeerbare robot voor kleuters) moet, net als de mol, gangetjes graven onder de grond van de ene plaats naar de andere... niet makkelijk maar o zo leuk!

In de motoriekhoek maken we nu wormen van plasticine en kunnen we op het krijtbord muizen tekenen.

Onze zithoek is nu denkbeeldig een hoekje 'onder de grond' waar we met buizen experimenteren en een namaakwormpje van parels door laten 'kruipen'.

Gisteren gingen we op wormenzoektocht.  Niet moeilijk hoor, wormen reageren duidelijk snel op trillingen!  Na 10 minuten hadden we er al zeker 10 in onze bokaal!

We houden ze enkele dagjes in onze klas omdat we graag eens zélf willen zien hoe ze gangetjes maken onder de grond.  We hebben de wormen daarom in een glazen bokaal gestopt met aarde, wat blaadjes en gras.  Over de bokaal ligt een doek zodat ze denken dat het donker is... hopelijk zien we maandag al wat gangetjes tegen het glas van onze bokaal!

Noa bracht een prachtige paddestoel mee die we van dichtbij konden bekijken. Mooie verrijking voor onze ontdekhoek! 

 

Hierbij ook nog wat foto's van de voorbije week...

 

PS: Woensdag hebben we pedagogische werkdag - er is geen school voor de kinderen!