Sinterklaas op bezoek

Tijd voor het leukste kinderfeest van het jaar... Sint komt binnenkort op bezoek!

Uiteraard zorgen we er in de klas voor dat we deze gebeurtenis uitvoerig kunnen verwerken in verschillende activiteiten.

We zijn nu 2 weken ver... tijd voor een update!

 

Vanzelfsprekend hebben we een 'Sinterklaashoekje' in klas: Sint en zijn 3 pieten zorgen ervoor dat je het juiste geschenkje uit het magazijn krijgt en Sint houdt alles goed bij in zijn boek!

Met de schrijfmethode 'Krullenbol' leerden we het paard van Sinterklaas tekenen: op een vrolijk deuntje en grote bladeren papier toverden we dit paardje tevoorschijn nadat we het uitvoeren in de lucht getekend hadden.

Het resultaat is prachtig - wat hebben de kleuters weer goed gewerkt! - en we kopieerden deze mooie tekening, inclusief foto, voor onze grootouders.  68 Kaartjes komen maandag jullie richting uit, lieve grootouders!!

 

We experimenteerden ook uitgevoerd met scheerschuim op glas en maakten zo de baard van Sinterklaas.  Terug een motorische oefening waarbij we onze vingers optimaal moeten gebruiken en zo bepaalde schrijfpatronen oefenen.

Op dinsdagnamiddag voorzien Juf Amber en Juf Ellen altijd een leuke activiteit voor beide leeftijdsgroepen, deze keer hebben ze samen poppenkast gespeeld... toppie! 

Weten jullie wat dat eigenlijk betekent... appeltjes van oranje??  Wij wel hoor!  Dat zijn mandarijnen, natuurlijk!  

Maar zien alle mandarijnen er hetzelfde uit, en zitten in elke mandarijn evenveel partjes?

 

Wij testten het uit!

In de ontdekhoek werken we nu met 'loose parts' en maken zo de mooiste kunstwerken!

Ook de stapelpietjes hebben veel succes.

We hebben het nu over de letter 'S' van Sinterklaas!  Moeilijk hoor, want die lijkt van klank heel erg op de Z... De kleuters stappen rond in klas en in de gang met een écht fototoestel en gaan op zoek naar de letter 'S'!  Ze hebben er al heel wat gevonden hoor!

Dank aan alle ouders om de foto's van de huisnummers door te sturen!

Deze week hebben we huisjes gemaakt waarin de foto's verwerkt zijn, volgende week gaan we hiermee verder en maken we plattegronden met deze huisjes en oefenen we zo hoe Sint via een 'dakenkaart' alle huizen van de kinderen terug kan vinden!

Met Krullenbol tekenen we ook een 'dakentekening', terug een oefening waarbij we ons voorbereiden op het échte schrijven in het eerste leerjaar!

Verder oefenen we op het klimmen op de daken, werken we met de splitsmachine waarbij de pakjes door de schoorsteen gesplitst worde en maken we woorden met plasticinestempels en plasticine .