1 januari 2021: Eenhoorns en dino's gespot?!?

Elk jaar is het weer even zoeken naar een leuke nieuwjaarsbrief... eentje die alle kleuters leuk vinden en enthousiast willen brengen.  Dat de kinderen er zelf veel plezier aan beleven is écht wel belangrijk.

 

Toen de nieuwjaarsbrief werd voorgesteld in klas zag ik meteen glinsterende oogjes... zou ik als dino of eenhoorn het nieuwe jaar inhuppelen?🦖🦄

Meteen gingen we aan de slag en maakten we een masker zodat we 'in cognito' onze brief zouden kunnen brengen. 🤩

Geen dino of eenhoorn zonder staart natuurlijk!  En zo knutselden we 21 staarten.  Met speciale stofschaartjes knipten de eenhoorns hun zelfgetekende figuurtjes en kleefden ze op hun eenhoornstaart.  De dino's knipten gevaarlijke stekels en kleefden die op hun dinostaart.

Gedurende de laatste week speelden de kleuters heel vaak in klas met hun masker op en staart aan, leuk om te zien!

 

Op de bijhorende kaart kwam onze foto.  Dat eenhoorns gelinkt worden aan regenbogen is een mooie toevalligheid: een regenboog is in deze tijden een symbool van hoop! 🌈🍀

 

Het versje werd natuurlijk uitvoerig ingeoefend en plots kwamen we op het idee om één van die oefenmomentjes te filmen.  We hadden maar één poging  want het was bijna tijd om naar huis te gaan en de volgende dag gingen we de verkleedpakjes inpakken.  We wilden dit filmpje graag delen met jullie maar wisten niet goed hoe...

 

Toen we een QR-code bekeken waren er een paar kleuters die dit reeds kenden!  'Ah ja, juf, dat is zoals in een caféetje als je wilt kijken wat je gaat drinken! Dan moet je daar je telefoon op houden.'  😆 Bij het kleven van de QR-code op de kaart moesten we alle codes scannen en testen, want o wee... moest die van mij niet werken! 

 

Hopelijk hebben jullie genoten van de 'opvoering' door jouw lieve dino/eenhoorn! ❤️

 

We zien elkaar maandag terug bij de start van het nieuwe thema 'Dinosaurussen'.  We werken tijdens deze eerste maand van 2021 ook nog het thema 'Ridders, prinsessen en kastelen' uit.

 

Warme groet,

juf Amber en juf Gerlinde

 

PS: Eenhoorn Yanina was ziek bij het filmen van het versje, gelukkig hebben we wel haar foto kunnen verwerken in het filmpje.

PS2: Kleuters die in 2 huisjes wonen hebben 2 kaarten gemaakt, het verkleedpakje kan gewoon mee verhuizen.