Wij gaan kamperen!

We weten het, reizen is voorlopig nog niet echt veilig, maar gelukkig helemaal toegestaan in de 2de en 3de kleuterklas!

Het begon maandag al... juf Ellen wou kamperen maar vond de camping niet.  Dan maar een camping in klas maken.

 

Tentje zetten, potje koken, beetje gitaar spelen, de was ophangen (én niet te vergeten inhalen wanneer het begint te regenen!).

Geen camping zonder water!  Een watertafel in klas, bootjes leren plooien in origami, een playmobil zwembad bij de camping, ... helemaal droog blijven is hierbij de grootste uitdaging. ;-) 

In de bouwhoek werden campings gebouwd en de krullenbol die we in deze week leerden was die van 'de zwembroek'.  De beebotmat werd door de kinderen aangepast in een plattegrond van een camping.  Ons bijtje moet nu van de tent naar de poes en van het zwembad naar de zaklamp... programmeren maar!

Vrijdagnamiddag maakten Nomi, Kaylen en onze kinderverzorgster Caroline een prachtige 'droomcamping'.  Hier werken we mee verder komende week... plattegronden 'begrijpen' en zelf kunnen tekenen, alsook een legende noteren.  En wie kan een plan volgen volgens een uitgestippeld parcours?

We naderen het einde van de derde kleuterklas, dat wil zeggen dat we al eens - onder begeleiding - mogen oefenen op de apenbrug! Spannend is dat.

 

Morgen, maandag 24 én dinsdag 25 mei is de school gesloten, we zien elkaar graag terug woensdag!