Thema 'Zonnebloemen'

De eerste anderhalve week is voorbij gevlogen.  Naast het verkennen van de klas, hoeken, nieuwe afspraken, ... werkten we rond 'Zonnebloemen'.  Die zijn immers overal te zien in het Ettelgems straatbeeld!

De zonnebloem werd gekoppeld aan onze laatste pijler van de schoolvisie, 'Samen leven': we vormen immers samen één groep, net als de zonnebloemen op de velden in het zuiden.  We maakten dan ook samen een aanwezigheidsbord waarbij op elk bloemblaadje een klaspicto van een kleuters hangt.

Om de zonnebloem van dichtbij te bekijken moesten we niet ver stappen...  We leerden ook wat een bloem nodig heeft om te groeien én dat het hart van de zonnebloem vol nieuwe zaden zit eens de bloem is uitgebloeid.  Water, goeie grond, zonlicht,... en we kunnen terug nieuwe zonnebloemen laten groeien.  Wist je trouwens dat er kleine haartjes op de stevige stengels staan?  Die moeten kleine insectjes beletten om op de bloem te kruipen.  Tijdens onze wandeling zagen we toch een paar keer mieren op zonnebloemstengels... er zijn toch een paar dappere diertjes die de lange klim langs de stengel aandurven!

Terug op school schilderen we zonnebloemen.  Hebben jullie ze al gezien tegen de ramen aan de zijde van de dorpsstraat?a

Tijdens de info-avond vertelden we ook over onze jaar-brainstorm: de kleuters kiezen en bepalen zelf welke projecten ze willen uitwerken dit schooljaar.  Het belooft alvast een boeiend jaar te worden! Zoveel leuke ideetjes...

De hoeken worden volop verkend en onze 'naamkaarten' werden gisteren al veel gebruikt om brieven te schrijven naar elkaar! Hoe leuk is dat?

Onze Franse vriend Vincent was deze week jarig bij juf Amber en de kleuters maakten samen een verjaardagsslinger van zonnebloemen. Bon anniversaire, Vincent! 

De nieuwe duplo-trein die bestuurd wordt door een app op de Ipad is momenteel erg in trek!  Dankjewel ouderraad voor dit prachtig materiaal!

En van de Directeur kregen we 2 volledige pakketten materiaal om onze motoriek te stimuleren.  Er is nu zoveel materiaal voor handen dat we in elk thema of project iets kunnen uithalen om de fijne motoriek te stimuleren.  Dank!

Maandag start het project 'Circus' op en vrijdag gaan we met z'n allen naar De Sierk in De Haan.  Een eerste uitstapje... hopelijk zijn de weergoden ons goedgezind.