Project Circus

Weten jullie wie er allemaal werkt in het circus? Wij ondertussen wel!  Een circus kan alleen bestaan met heel veel medewerkers: de circusdirecteur, jongleurs, dierentemmers en dierenverzorgers, clowns, luchtacrobaten, koorddanseressen, ... bijna te veel om op te noemen! 

Maar wij kunnen in onze klas oefenen wat we het best kunnen of wat we de leukste taak vinden in het circus.

Onze zithoek is tijdelijk omgebouwd tot circuspiste en daar worden allerhande acts en trucs geoefend.  We bekeken ook enkele filmpjes over het leven van de circusartiesten en hun acts. Vooral de clowns zijn erg grappig, natuurlijk.  Maar we keken ook vol bewondering naar de luchtacrobaten en de dierentemmers.

 

Vrijdag sluiten we dit project af met een heuse circusshow voor de kleuters van juf Karine, maar ondertussen... oefenen oefenen oefenen!

Geen circus zonder circustent, en die leerden we nu tekenen met krullenbol.  Eerst in de lucht, daarna met krijt op de speelplaats en als laatste stap op een blad.  De strepen op de tent mogen we maken met een lat... motorisch niet makkelijk hoor: lat vasthouden zodat die op zijn plaats blijft liggen en ondertussen ook lijnen trekken.  Wat een goeie oefening!

Bij het circus hoort popcorn en daar hadden we wel zin in.  Maar de popcorn was niet de enige verrassing waarmee we verwend werden... 

Naar jaarlijkse gewoonte mochten we rondjes gaan draaien op de draaimolen op het marktplein én we mochten allemaal een prijsje kiezen nadat we gevist hadden!

Samen zoeken we gepaste bewegingen/kunstjes voor elkaar zodat we vrijdag een leuke show kunnen tonen aan de peuters en eerste kleuters. En natuurlijk draaien de andere hoekjes op volle toeren.  Kijk maar even mee...