Project 'Dieren in het bos'

Werken rond herfst in de klas... zo'n ruim thema.  We vroegen aan de kleuters wat ze nu écht wilden doen tijdens deze weken.  Al snel bleek dat er heel wat kleuters interesse toonden voor de dieren die in het bos leven en dat zijn er een heleboel!  Sommigen groot, anderen klein, maar vaak onopvallend.

We hebben het al gehad over de mol en de egel, maar ook over kleine diertjes die leven onder de bladeren, zoals pissebedden.

 In de hoeken is het ook al volop herfst: de herfstwinkel heeft veel succes en op de beebotmat programmeren we het bijtje van de egel naar het holletje en dan weer terug naar de boom of het blaadje.

Op de lichttafel maken we mandala's en de kring wordt elke dag meerdere keren omgetoverd tot één groot web.

In de bouwhoek worden hollen gebouwd voor de egels en de Ipad wordt ingezet om foto's te nemen van de kaarten die we naleggen met kastanjes.

Ondertussen werken we ook volle bak aan onze grootouderskaartjes.  Die krijgen de kleuters mee in hun eigen, zelf versierde en herbruikbare werkjestas!  Nog eventjes geduld en dan komt ie mee naar huis! 

We hebben nog een weekje vóór het herfstverlof en op vraag van de kleuters gaan we deze week in enkele hoekjes en activiteiten rond Halloween werken en een beetje griezelen in klas.  Brrrrrr.

Tot maandag!