Dino’s hier, dino’s daar… overal dino’s!

Het dinothema zit er op!  In de hoeken konden we verschillende activiteiten doen die te maken hadden met dinosaurussen: verhalen naspelen over dinosaurussen in de dinotafel, een vulkaan bouwen met kapla's, dino's meten en vergelijken, dino's bouwen met blokken volgens een stappenplan, een dinoskelet schilderen met wattenstaafjes ...

 

Aangezien dinosaurussen miljoenen jaren geleden zijn uitgestorven door een meteorietinslag en/of  vulkaanuitbarstingen maakten we allemaal een vulkaan met schrijfdans, een motorische oefening waarbij de kinderen beide handen gebruiken en het resultaat niet belangrijk is, wel de grootmotorische oefening.

 

De kleuters van de 3de kleuterklas zijn gestart met hun eerste contractje: ze krijgen een week de tijd om iets te doen/maken.  De juffen zoeken leuke activiteitjes die aansluiten bij hun interesse en niveau en de kinderen plannen hun werk tijdens die week.  Achteraf reflecteren de kleuters over hun taakje: vond ik het leuk?  Lastig? Moeilijk? Met de juiste sticker (rood: niet leuk/moeilijk of groen: tof/makkelijk) geven ze zelf aan wat ze er van vonden.  En ze doen dat heel goed, die 3de kleuters!

 

Op naar het volgende project: 'Paarden - het paard van Sinterklaas'.