'Project paarden - week 1'

De foto's van onze uitstap naar Stal Peirdos kregen jullie al via de vorige blogpost, maar we deden deze week nog heel wat andere dingen... Kijk maar mee!

 

Onze Mathis bracht heerlijke chocolade mee uit de bakkerij van mama en papa... en allemaal paardjes (en een beertje, zijn lievelingsfiguur)! Dat werd gesmaakt in klas, mmmm.

In het huis van Sinterklaas wordt het feest van Sint deftig voorbereid.  Sint kijkt in zijn boek en vraagt de Pieten om de pakjes rond te brengen.  In het winkeltje worden de pakjes opgehaald én verpakt. Naast het huis van de Sint is een manège: deze (stok-)paardjes worden meegenomen naar de kring om parcourtjes te stappen.

Rogier weet veel over trekpaarden of boerenpaarden, zijn overgrootvader had zelfs boerenpaarden op zijn boerderij!  Rogier bracht dan ook een boeiende uiteenzetting over deze paarden én hij bracht vrijdag ook een écht gareel mee naar school!  Bennthe, die zelf paardrijdt, had ook heel wat spulletjes meegebracht waarover ze enthousiast uitleg kon geven, tof is dat!

In de andere hoekjes werd ook vanalles geoefend en geprobeerd, dingen die belangrijk kunnen zijn wanneer je later een echte hulp wilt worden van de Sint: we oefenen bijvoorbeeld om pakjes door de schoorsteen te gooien waarbij de schoorsteen opsplitst naar 2 huisjes. Zo tellen we hoeveel pakjes in het ene huisje vallen en hoeveel in het andere... In de bouwhoek werden stapelpietjes en 2 paarden toegevoegd, direct goed voor urenlang spelplezier!

 

Komende week bereiden we ons verder voor op de komst van Sint vrijdag.  We zijn ook al gestart met het maken van een button die we op onze kledij kunnen spelden wanneer Sint met zijn Piet komt, eens geen traditionele kroon zoals andere jaren... maar wie weet komt Sint wel enkel buiten met dat lastige virus en dan kan onze kroon alvast niet wegwaaien! ;-)