Project Kerst/Nieuwjaar op een andere manier: 'Mannetje Tak'

Sint is nog maar net de deur uit en we moeten al denken aan het volgende project... Maandag kozen we er bewust voor om, op de verjaardag van Sinterklaas én Mathis, nog een dagje rond Sint te werken.  En de kinderen hadden er ook wel nood aan: bij velen kwam Sinterklaas pas in het weekend op bezoek en het spelen in de Sinterklaashoek, het praten over de cadeautjes,... was de ideale verwerking.

 

We kregen trouwens op school voor alle kleuters en lagere schoolkinderen 'paardenhesjes': hesjes om paardje te spelen met je vriendje.  Nog zeker tot en met het tweede leerjaar vinden ze dat FANTASTISCH!  Wij hebben ze ook al verschillende keren uitgetest.

Sinterklaas gaf ons het prentenboek 'Mannetje Tak', een prachtig verhaal over een tak en zijn lange zoektocht terug naar zijn takkengezin... uiteindelijk krijgt hij hulp van de Kerstman en wordt hij verenigd met zijn vrouw en hun 3 twijgjes! 

Normaalgezien gebruiken we de figuur 'Kerstman' nooit in onze klas maar we legden aan de kleuters uit dat de Kerstman zoals Sinterklaas is maar dan in Amerika.  De nadruk ligt op verbeelding, fantasie maar ook de gevoelens van Mannetje Tak tijdens zijn tocht worden verwoord en uitgebeeld door de kleuters.

In het verhaal staat creativiteit voorop en hiermee zijn we volop bezig!  Natuurlijk kunnen we hier nog niets verklappen, alles wordt duidelijk op 1 januari 2022! 💓😍Hihi 

 

We gingen wel al op takkenzoektocht in de buurt! We vonden hele mooie exemplaren aan de put... :-)