Project 'Beren' met een MEDIA-bril op.

Het project ‘Beren’ werd gisteren afgesloten… wat zijn de juffen trots op deze leergierige en enthousiaste kleuters!

 

Deze doelstelling hebben we vóór de aanvang van het project voorop gezet:  we wilden de kinderen wegwijs maken met MEDIA.  Media is ruimer dan de digitale wereld: naast de computer, ipad, televisie,… gaat het ook over de krant, foto’s, boeken, tijdschriften,… We hebben dus informatie opgezocht via verschillende mediakanalen en wilden media creëren…

 

Eerst zochten we weetjes op in boeken, krantenartikels en natuurlijk op het internet.  Het internet werkt op de computer, op de gsm van juf, op de Ipad, … mannekes toch, wat een rijkdom aan informatie!  Wisten jullie trouwens dat er nog 8 soorten beren op de wereldbol zijn?  De juffen alleszins niet…

Onze kindjes zijn echte sponzen en goten verschillende weetjes in een webschema: zelf prentjes zoeken en uitknippen, de namen van de beren ‘schrijven’, kijken waar ze nu nog leven op de wereldbol,… dit is een houvast wanneer we effectief beginnen aan het filmpje.

 

Gedurende twee weken namen we kleine stukjes film op en ontdekten we dat we onze stem konden opnemen met de Ipad - hoe tof is dat!  Op geregelde tijdstippen bekeken we samen het 'tussenresultaat' en bespraken we samen wat we nog konden bijvoegen/veranderen/... De kleuters vinden het hilarisch om zichzelf en de klasvriendjes te zien op groot scherm!

 

Vanmorgen keken we nog een laatste keer naar het eindresultaat en stuurden we een mailtje naar onze Directeur... Ja natuurlijk, want hoe kan je anders laten weten dat ons filmpje klaar is? En hoe kunnen andere mensen ons filmpje bekijken op youtube?

 

Het mailtje is zeker goed aangekomen want even later kregen we een mailtje terug - superleuk was dat! De Directeur had ook nog een weetje voor ons... ze vroeg ons of we wisten dat beren zoogdieren zijn? Terug stof voor een boeiend gesprek. :-)

 

 

De letter die we voorop stelden in klas is de letter B van BEER.  De kleuters gingen op zoek naar de letter B en namen foto's met de Ipad.  Daarnaast gingen we ook op zoek naar dingen en personen die beginnen met de letter B... Kindje van de dag Niel en helper Wannes stapten met de rode koffer rond naar alle klassen en kregen heel wat voorwerpen die beginnen met de letter B.  Juf Katrien van het eerste leerjaar kwam langs en toonde ons de kleine letter b.

Met juf Amber maakten de kleuters vanillepudding. In de hoekjes werden de opdrachten in een berenjasje gegoten.  Hierbij nog wat foto's van de andere activiteiten die we de voorbije weken deden.