Love is in the air + Carnaval

14 Februari... de dag van de verliefden... Oké, best wel melig maar elkaar graag zien is toch wel universeel! 💓

 

We trouwden die dag in klas à volonté.  Jongens met meisjes, meisjes met meisjes, jongens met jongens, ... er zijn er zelfs die die dag 3 keer getrouwd zijn! Inderdaad, wij zijn heeeeel ruimdenkend! ;-)

 

Telkens gebruikten we eenzelfde stramien tijdens het rollenspel: Mendelssohn's wedding march werd afgespeeld bij het plechtig binnenkomen in het stadhuis, de burgemeester stelde de belangrijke vraag, het boek werd ondertekend door de gehuwden en er volgde een knuffel.  Dit werd natuurlijk onthaald met luid applaus van de toeschouwers die even later een uitnodiging ontvingen voor het avondfeest. 

 

Heel eenvoudig maar wel een goeie oefening om je verder te bekwamen in je muzische vaardigheden.

Na deze romantische dag werkten we rond Carnaval met deelthema 'Roodkapje'.  Dit werd door de kinderen ook aangebracht tijdens de jaarbrainstorm en past perfect wanneer we rond Carnaval werken.

Deze laatste week voor de krokusvakantie werkten we rond ‘carnaval’: we toverden een nieuwe krullenbol-clown op ons blad en juf Amber lanceerde een toffe plooioefening. Een hoedje van (kranten-)papier werd zorgvuldig geplooid, versierd én gedragen! 🤠