Project bouwen

Bouwen, bouwen, bouwen,... dat is wat wij de laatste weken gedaan hebben in klas!  Bouwen met blokken, timmeren met echt hout en gereedschap als een timmerman, kleine baksteentjes metselen, huizen tekenen en ontwerpen als een architect,... 

 

De beebot deed overuren en reed van de tang naar de spijker, van de graafmachine naar de helm en van de boor naar de zaag... niet makkelijk, dat programmeren, maar computationeel denken ('denken als een computer') is een vaardigheid die onze kinderen nu al kunnen oefenen op een speelse manier.

 

Maandagnamiddag zullen we naar het huis van Lotte stappen.  We zijn er al eens geweest en keken toen 'aan de buitenkant' hoe het er uit zag... nu gaan we eens de vorderingen binnen gaan waarnemen.

In het weekend worden de bouwspullen weggeborgen en werken we nog 2 weken rond 'Pasen'.

 

De paasmand is ondertussen al in de maak... nu alleen maar hopen dat de paasklok en de paashaas zien dat in onze zelfgeknutselde 'huizen' ook écht eitjes kunnen gedropt worden :-)

Misschien leggen we er wel een blaadje bij? Maar kan de paashaas lezen? Uhum, misschien dan maar een tekening maken om hen uit te leggen wat de bedoeling is! Wordt ongetwijfeld vervolgd!