Begin de dag met een stralende lach :-D

Eind maart was de deadline voor het indienen van een filmpje over 'Tanden poetsen', een initiatief van Huis van het Kind Oudenburg die met de actie de nadruk wilde vestigen op een gezond gebit. 

Het motto 'Jong geleerd is oud gedaan' is hier zeker van toepassing want ook onze melktanden verdienen de beste aandacht en verzorging!  En sommigen hebben zelfs al 'grote-mensen-tanden'. Klinkt bangelijk.

 

Van het Huis van het kind kregen we allemaal een mooi tasje met een tandenborstel, tandpasta, een zandloper en een gum.  Supermooie spulletjes! Dank voor dit geschenk alvast.

 

Tanden poetsen paste niet meteen in ons project 'Pasen', alhoewel... wie veel chocolade eet moet extra goed voor zijn/haar tanden zorgen. ;-)

 

Vorige week woensdag gingen we aan de slag en poetsten we samen onze tandjes in klas.  Dank ook aan onze kinderverzorgster Caroline voor haar hulp en extra begeleiding tijdens de activiteit, zo kon ik af en toe tussen de tafeltjes doorlopen en stukjes filmen.

Deze stukjes film zijn nu aan elkaar geplakt en werden doorgestuurd naar het Huis van het Kind... 2 keer na elkaar winnen  zit er waarschijnlijk niet in, maar ook dat is belangrijk naar kinderen toe: 'Deelnemen is belangrijker dan winnen!'  En het belangrijkste is dat we ons amuseren terwijl we iets oefenen dat zo belangrijk is, voor de rest van je leven.

 

Dat het een leuke activiteit was, kan je zien op ons filmpje: