22. oktober 2021
Werken rond herfst in de klas... zo'n ruim thema. We vroegen aan de kleuters wat ze nu écht wilden doen tijdens deze weken. Al snel bleek dat er heel wat kleuters interesse toonden voor de dieren die in het bos leven en dat zijn er een heleboel! Sommigen groot, anderen klein, maar vaak onopvallend. We hebben het al gehad over de mol en de egel, maar ook over kleine diertjes die leven onder de bladeren, zoals pissebedden. In de hoeken is het ook al volop herfst: de herfstwinkel heeft veel...
22. oktober 2021
Een stralende voormiddag en een bus enthousiaste kleuters... op naar het bos! We liepen door het doolhof, speelden verstoppertje, zochten naar dieren of sporen van dieren, bekeken de kleuren van het bos... we gaven onze ogen de kost en verkenden samen het bos van Beisbroek. Terug een leuk uitstapje... op naar nog meer van dat!
29. september 2021
Weten jullie wie er allemaal werkt in het circus? Wij ondertussen wel! Een circus kan alleen bestaan met heel veel medewerkers: de circusdirecteur, jongleurs, dierentemmers en dierenverzorgers, clowns, luchtacrobaten, koorddanseressen, ... bijna te veel om op te noemen! Maar wij kunnen in onze klas oefenen wat we het best kunnen of wat we de leukste taak vinden in het circus. Onze zithoek is tijdelijk omgebouwd tot circuspiste en daar worden allerhande acts en trucs geoefend. We bekeken ook...
17. september 2021
Waar kunnen we als de beste circusacts oefenen?? Juist! In De Sierk natuurlijk! 🎪 Wat een leuke uitstap was dat… en we hadden het park bijna voor ons alleen! Tegen dat dit project afgewerkt is, kunnen we een heuse circusshow organiseren! 🤩 Fijn weekend!
11. september 2021
De eerste anderhalve week is voorbij gevlogen. Naast het verkennen van de klas, hoeken, nieuwe afspraken, ... werkten we rond 'Zonnebloemen'. Die zijn immers overal te zien in het Ettelgems straatbeeld! De zonnebloem werd gekoppeld aan onze laatste pijler van de schoolvisie, 'Samen leven': we vormen immers samen één groep, net als de zonnebloemen op de velden in het zuiden. We maakten dan ook samen een aanwezigheidsbord waarbij op elk bloemblaadje een klaspicto van een kleuters hangt.
02. september 2021
Een nieuwe klas, 2 nieuwe juffen,... het blijft toch steeds een beetje spannend hé (ook voor de juffen hoor ;-) ) maar wat hebben wij ons al geamuseerd de voorbije 2 dagen! De hoekjes verkennen, een nieuwe picto kiezen, afspraken maken, het samenzijn met de vriendjes, ... we kunnen er helemaal tegenaan voor een superleuk schooljaar! Vele groetjes van juf Amber en juf Gerlinde Even een vliegje zijn? Hier alvast een paar fotootjes van onze start:
13. juni 2021
In het thema 'kamperen' werkten we rond plattegronden... het was even zoeken naar een passend geschenk voor vaderdag met plattegronden. Toen we een massage T-shirt voorstelden aan de kleuters waren ze meteen enthousiast! Eerst oefenenden we in het teken van een leuke plattegrond op de speelplaats, daarna maakten we een ontwerpje op papier.
08. juni 2021
Vandaag werden we door de tweede kleuters uitgenodigd op een feestje bij de wilgenhut. Omdat het thema 'kamperen' voorbij is organiseerden ze een leuke verrassing voor ons met popcorn en marshmallows boven een écht vuurtje! De kampeergevoel was er direct, even waanden we ons op een camping van een festivalletje! ;-) De tweede kleuters hadden het feestje heel goed voorbereid en juf Ellen kan als de beste een vuurtje stoken! Dankjewel tweede kleuters maar in het bijzonder een grote merci aan juf...
07. juni 2021
23. mei 2021
We weten het, reizen is voorlopig nog niet echt veilig, maar gelukkig helemaal toegestaan in de 2de en 3de kleuterklas! Het begon maandag al... juf Ellen wou kamperen maar vond de camping niet. Dan maar een camping in klas maken. Tentje zetten, potje koken, beetje gitaar spelen, de was ophangen (én niet te vergeten inhalen wanneer het begint te regenen!).

Meer weergeven